Home / Vår verksamhet

Vår verksamhet

Ahlulbayt kulturcenter är en ideell organisation som syftar till att inspirera människor genom tidlösa exempel av familjen Ahlulbayt (A.S) och föra en positiv förändring i den värld vi lever i.
Organisationen startades år 2006 som en kampanj med bara ett litet team hängivna individer som ville dela med sig av det inspirerande och kärleksfulla budskap av en familj som är berömd för sina värderingar av kärlek, ära och frid. Grundstenarna i deras budskap omfattades av kärlek, respekt, frihet, solidaritet, integritet, generositet och blindhet för färg och socialklass. Det var av denna anledning som människor strömmade till dem.
”Denna kampanj är helt enkelt; inte om personliga övertygelser eller samhällsklass. Det handlar om vår kollektiva mänsklighet, våra vanliga orsaker för godhet och utsikterna för den vackra världen som är inom räckhåll, om var och en av oss ger det lilla vi kan ge. ” – Mahdi Joseph Kamali, ordförande för Ahlulbayt kulturcenter.
Här vill vi besvara vanligaste frågorna som kan uppstå om Ahlulbayt (A.S):
Är Ahlulbayts berättelse endast relevant för muslimer? – Ahlulbayts berättelse är urtypen som påminner oss om vikten av att uppnå sin individuella potential och ideligen sträva efter att uppnå det bästa av sig själv, stå upp för kärlek, respekt, frihet, solidaritet och stå emot orättvisa och tyranni. I varje land och tid, för varje nation och ras, ger Ahlulbayts berättelse inspiration och uppmuntran för människor: att bli medveten om livets meningar, att hitta till sig själv och finna självrespekt för den fria individ man är fött till. Att motstå förtryck och att vidta åtgärder, oavsett hur litet, att tala och agera mot det genom kärlek och tålamod.
Är Gandhis och Martin Luther Kings berättelser bara relevant för hinduer och kristna respektive?
Vad var Ahlulbayts motivation? – Ahlulbayt motiverade deras handlingar genom att tillskriva dem till en önskan, reformering av nationen; att uppmuntra samhället till godhet genom lära och att stå upp mot okunskap.
Vill du veta mer om familjen Ahlulbayt? Kika in på fliken ”Vilka är Ahlulbayt?”
Våra aktiviteter:
Den största del av vår engagemang ägnas till att bedriva Yavaran (assistent) välgörenhetsorganisationen som utgör huvudkärnan av vår verksamhet och motivationskälla. (Information på svenska publiceras på webbsidan snart).
Vi arbetar med ungdomar och familjer som behöver stöd i språk och anvisningar för att lättare etablera sig i det svenska samhället.
Vi finns även tillgängliga för kontakt och erbjuder till viss mån tillfällig ekonomiskt stöd till privatpersoner i nöd eller kris, pengarna kommer till exempel från donationer eller vår egen insamling.
Samtidigt samarbetar vi med lokala IOGT-NTO-rörelsen i Luleå och Boden för att sträva efter ett nyktert och drogfritt samhälle.

Följ oss i våra aktiviteter via vår Facebook-sida.

Ahlulbayt kulturcenter är en ideell organisation som syftar till att inspirera människor genom tidlösa exempel av familjen Ahlulbayt (A.S) och föra en positiv förändring i den värld vi lever i. Organisationen startades år 2006 som en kampanj med bara ett litet team hängivna individer som ville dela med sig av det inspirerande och kärleksfulla budskap av en familj som är berömd för sina värderingar av kärlek, ära och frid. Grundstenarna i deras budskap omfattades av kärlek, respekt, frihet, solidaritet, integritet, generositet och blindhet för färg och socialklass. Det var av denna anledning som människor strömmade till dem. ”Denna kampanj är…

Review Overview