Home / Artiklar & nyheter / Balansera kroppens kyla och värme

Balansera kroppens kyla och värme

Det är viktigt att lära sig två saker för att kunna hjälpa sig själv:

1. kyla och 2. värme

Kolla din puls. Om den är hög och påtaglig så att den lätt kan kännas, tyder det på varm natur. Men om det inte är det så, ät tillräckligt med varmt för att pulsen ska bli varm.

När kvinnor blir kalla i sin natur får de mycket misstro och blir klandrande, lättirriterade, deppiga och sättet att bota det är att äta mat av varm natur. Eller att elever som varit duktiga och haft höga betyg sjunker kan också bero på matvanorna. Man har exempelvis sett att elever som fått korv och mortadella, som är kalla i natur, som mat på dagarna, har det påverkat deras studieresultat och när man ändrat tillbaka de ursprungliga matvanorna, har de gått till samma nivå inom tre månader.

Abu Ali Sina har sagt: seghet i att förstå beror på för kall hjärna och om någon vill styra ett samhälle ska den få andra att äta inlagda grönsaker – som är mycket kallt – och själv äta honung – som är mycket varmt.

Vill man ha ett fint, modigt, smart och starkt barn ska man öka maträtter med varm natur i måltiderna. Feghet, depression, svaghet, slöhet och svag vilja kan bero på kylan i kroppen.

På natten ät helst inte kall mat för då vaknar man med seghet på morgonen. Till middag ska yoghurt, kyckling, ris och andra kalla maträtter helst undvikas för det kan öka risken för infarkter.

Middagen behöver vara av varm natur både för att man ska bli mätt med mindre mängd och för att få bra och djup sömn, och för att kunna vakna pigg.
Middag med varm natur har mindre volym och mer styrka och smälts snabbare i magen.

Om man blir för kall leder det till att kroppen inte fungerar bra och inte har någon ork. Om man får varm natur är heller inte bra för det skapar många andra problem för personen själv och andra omkring, därför måste den kylas ner. Balans ska eftersträvas. Man ska sträva efter att varken bli så kall att man inte orkar med något eller så varm att man springer och hoppar runt överallt och ingen hinner ikapp och man kan inte sitta still.

En av de saker som samlar magsäcken och gör kroppen varm är mynta. Mynta är steriliserade och funkar som motgift för magsäck och matsmältningssystemet, och den har varm natur. Mynta kan användas på olika sätt så som att lägga i passande maträtter, göra te på det som är det bästa teet för alla i en familj och göra mynta koko (äggröra) som är bland de bästa middagsrätterna.

Det är viktigt att balansera kroppens kyla och värme och ta hand om det på rätt sätt.

Det är viktigt att lära sig två saker för att kunna hjälpa sig själv: 1. kyla och 2. värme Kolla din puls. Om den är hög och påtaglig så att den lätt kan kännas, tyder det på varm natur. Men om det inte är det så, ät tillräckligt med varmt för att pulsen ska bli varm. När kvinnor blir kalla i sin natur får de mycket misstro och blir klandrande, lättirriterade, deppiga och sättet att bota det är att äta mat av varm natur. Eller att elever som varit duktiga och haft höga betyg sjunker kan också bero på matvanorna. Man har exempelvis sett…

Review Overview

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Saker som minskar mäns sexuella lust och ork

Följande hör till gruppen som har minskat verkan hos mäns sexuella lust och ork: – ...

Förordningar om bön och fastan i polarområdena enligt skriftlärda

  Med tanke på att betydande mängd av de inkomna religiösa frågorna förknippas med bönetider ...